DET NYA SVARTA

Det är december men ingen vinter i sikte. Landet huttrar i ett niogradigt ihållande regn. Det nya svarta. Samtidigt som vi debatterar flyktingströmmarna som hotar vår välfärd och vår livsstil i förmodad glömska kring det faktum att om vi inte är beredda att offra vår livsstil så kommer vi snart att få se på såna flyktingströmmar att ett krig i Mellanöstern kommer att framstå som en västanfläkt och "vår välfärd" bara finnas kvar i form av ett minnesmonument över vår lättja.

Och jag undrar: Måste vi verkligen konsumera som dårar så snart det blir december? Black Friday är det nya svarta. Niogradig kyla är det nya svarta.

Jag vet att barnen förväntar sig drivor av paket under granen, men ärligt talat: barnen har ju för fan inga begrepp! Och jag tror på riktigt att de hellre har framtida vintrar och drivor av snö att tumla runt i, än drivor av paket under någon gran och en höjd havsyta som slukat så mycket land att man får vara jävligt glad om man bara plaskar runt i ett ihållande niogradigt regn.

Populära inlägg